Dødsfald

​Dødsfald i familien eller blandt andre nære relationer

Vores bedemandsforretning er beliggende i Kastrup, og vi hjælper til i forbindelse med både begravelse og bisættelse i blandt andet Tårnby, Dragør og på resten af Amager i København.

​Få hjælp til alt det praktiske

​Hos Øens bedemand og Dragør bedemandsforretning står vi til rådighed med al den praktiske hjælp, som du har brug for i forbindelse med et dødsfald. Vi sørger på respektfuld vis for alt det lovmæssige og det praktiske, når et familiemedlem eller en anden nær relation er gået bort, og du står i den svære situation, som det er at have mistet en kær.

Hvad gør man ved dødsfald?

1. Kontakt en læge
I forbindelse med et dødsfald skal du altid starte med at kontakte en læge, så dødsfaldet kan blive bekræftet. Det er også lægen, der skal sørge for at udstede en dødsattest.

2. Kontakt banken
Hvis det er din ægtefælle eller din samlever, der er gået bort, så er det vigtigt at kontakte banken så hurtigt som muligt, selvom det formentlig ikke er det første, du tænker på.

Det forholder sig dog sådan, at så snart dødsfaldet er blevet anmeldt, så bliver den afdødes konti spærret, og du kan dermed risikere, at du ikke længere har adgang til dine penge, hvis de står på en fælles konto.

2.1 Fuldmagt
Hvis afdøde har fuldmagt til din normale nem-konto, kan denne også lukke.

3. Anmeld dødsfaldet
Senest to dage efter dødsfaldet skal det være anmeldt på borger.dk. Dette kan du enten selv gøre, eller du kan få kirkekontoret til at gøre dette for dig.

​4. Kontakt en bedemand
Når du har fået styr på de ovenstående punkter, er næste skridt at kontakte en bedemand, som kan hjælpe til i forbindelse med planlægningen af den endelige afsked samt de mange resterende praktiske opgaver.

Har den afdøde efterladt et testamente?

Der er i Danmark fastsat en række arveregler, der gør sig gældende i de tilfælde, hvor den afdøde ikke har udarbejdet et testamente. Derfor kan det være relevant for dig at undersøge, om den afdøde har udarbejdet et testamente eller ej, særligt hvis det er din ægtefælle, der er gået bort, så du ved, hvordan du står rent økonomisk i forbindelse med et dødsfald.