Begravelseshjælp til sidste afsked i Kastrup, Dragør & resten af Amager

​Begravelseshjælp – hjælp til din ansøgning

​Vi er behjælpelige med alle spørgsmål i forbindelse med udfyldelse af ansøgningen til at modtage begravelseshjælp. Der er også mulighed for at få begravelseshjælp fra sygeforsikringen ”danmark”. Dette afhænger dog af, hvilken gruppe man tilhører.

​Få økonomisk hjælp i form af begravelseshjælp til den sidste afsked

​Hos Øens bedemand og Dragør bedemandsforretning i Kastrup hjælper vi blandt andet til ved både bisættelse og begravelse i Tårnby, Dragør og på hele det øvrige Amager. Vi bistår med praktisk hjælp, ligesom vi også gerne rådgiver i at søge om begravelseshjælp, så du har mulighed for at få dækket nogle af de økonomiske omkostninger, der er forbundet med et dødsfald. Vi vil gerne rådgive dig med ansøgning om begravelseshjælp, så du har mere tid til at fokusere på at få sagt ordentligt farvel.

Forskellige former for begravelseshjælp

Der findes forskellige former for begravelseshjælp, og det kan således være nødvendigt at søge flere forskellige steder.

  • Begravelseshjælp kan være et fast beløb, der udbetales uafhængigt af formuen.
  • Begravelseshjælpen kan dog også være formuebestemt efter nogle særlige regler.
  • Begravelseshjælp til børn under 18 år udgør 9.750 kr.
  • Begravelseshjælp til personer, der er født før d. 1. april 1957 udgør altid mindst 1.050 kr.

Ved ansøgning om begravelseshjælp skal der ansøges på borger.dk.

Vi er behjælpelige med alle spørgsmål i forbindelse med udfyldelse af ansøgningen.

Der er også mulighed for at få begravelseshjælp fra sygeforsikringen ”danmark”. Dette afhænger dog af, hvilken gruppe man tilhører.

​Derudover kan der i nogle tilfælde også være begravelseshjælp at hente fra den afdødes fagforening. Dette ansøgningsarbejde hjælper vi ligeledes gerne med.

Har den afdøde udfyldt ”Min sidste vilje”?

Der kan være rigtig mange forskellige ting at tage stilling til i forbindelse med en bisættelse eller en begravelse. Hvis den afdøde på forhånd har udfyldt ”Min sidste vilje”, kan det være en stor hjælp for de pårørende.

​Her kan den afdøde for eksempel også notere, hvis vedkommende har nogle særlige ønsker eller bemærkninger i forhold til afskedens økonomiske aspekt, eller det kan være, at vedkommende selv har sparet nogle penge sammen til at dække udgifterne.